Debreceni rizses-májas hurka

Hozzávalók: (kb. 3 kg-hoz)
50 dkg rizs,
1 kg disznómáj,
1 kg tokaszalonna,
80 dkg disznóhús,
10 dkg zsír,
25 dkg vöröshagyma,
2 dkg cajary bors,
só,
1 csapott evőkanál majoránna.

Elkészítése:

 A kockákra feldarabolt húsféléket hideg vízben feltesszük főni, köztük a májat is. 20 percnyi forralás után a májat kiemeljük, de a többi zsiradék- és húsfélét még további 30 percig főzzük. A zsíron az apró kockákra vágott szalonnát üvegesre fonnyasztjuk.

A hús főzőlevében a megtisztított, megmosott rizst puhára főzzük, majd hideg vízben leöblítjük. A kihűlt zsiradékot a hússal közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk, és a megfonnyasztott hagymával, a megfőzött rizzsel, a fűszerfélékkel kellően szórva összekeverjük. Ha nem találjuk elég képlékenynek a töltéshez, a főzővízből hígíthatjuk.
A hurkabélbe lazán betöltjük, végeit elkötjük, és alig forró vízben 30 percig főzzük.

Ha kihűlt, fogyasztás előtt átsütjük, hidegen vagy melegen tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhafonok.blog.hu/api/trackback/id/tr622294256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.