Kocsonyázott fácán.
      
Hozzávalók 6 személyre:
2 db fácán,
2 dl fehérbor,
2 db babérlevél,
1 citrom,
1 kg vaddisznó lábszárcsont (vagy
borjúcsont is megfelel),
2 dg só,
egy pár szem egész bors.


 A konyhakész fácánt négyfelé vágva fazékba tesszük.
Vizet öntünk rá mintha húslevest főznénk. A borral, babérle-
véllel, borssal, egy felszeletelt fél citrommal,sóval
füszerezett levesről az első forrás után a habot
eltávolitjuk és puhára főzzük benne a fácánt. Utánna a húst
kiszedjük és a helyére a vaddisznólábszárt tesszük kb 3 óra
hosszat lassú tűzön tovább főzzük. Ezalatt a fácánokat
kicsontozzuk és a húst tányérokban szétosztjuk. A kész
levest dupla vászondarabon átszűrve a húsra öntjük. A
megmaradt citrom szeletkékkel diszitjuk, fogyasztásig hűvös-
re tesszük.



          Lencseleves fácánhússal.


Hozzávalók 6 személyre:
1 db fácán,
40 dg lencse,
30 dg füstölt sonka,
12 dg sárgarépa,
10 dg petrezselyemgyökér,
1 gerezd fokhagyma,
6 dg zsir,
5 dg liszt,
0,5 dg őrőlt paprika,
3 dl tejföl,
ecet,
só.

 A sonkát a húsdarálón ledaráljuk és a lencsével
együtt kb. 3,5 l vízben - a kockára vágottzöldséggel, só-
val - feltesszük főni. A konyhakész fácánt kettévágjuk és
bekenjük zsirral. Forró sütőben félig megsütjük, majd
beletesszük a levesbe tovább puhúlni. Ha megpuhúlt a hús
kivesszük és kicsontozzuk. Ezalatt a megmaradt
pecsenyezsírban rántást készitünk hozzátesszük a paprikát a
péppé zúzott fokhagymát, hidegvízzel feleresztjük és a
levesbe öntjük.  A kicsontozott és felaprózott fácánhúst
vissza tesszük a levesbe, hozzáadjuk a tejfelt és ecettel
ízesitve, tálaljuk.
       

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhafonok.blog.hu/api/trackback/id/tr122302554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.