Újházy-tyúkhúsleves
       
  Hozzávalók:
  1 kg tyúkhús,
  100g kelkáposzta,
  1 zöldpaprika,
  1 paradicsom,
  1 fej hagyma,
  10-15 szem bors,
  1 mk. sáfrányos szeklice,
  2 gerezd fokhagyma, só,
  400g vegyes leveszöldség,
  100g gomba,
  100g karfiol/spárga,
  100g zöldborsó
  50g cérnametélt,
  néhány szál petrezselyem.
                       
  A tyúkhúst hideg vízben feltesszük foni. Ha felforrt,
  hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, a
  paradicsomot, a hagymát egészben, teatojásba zárva a
  borsot, a sáfrányos szeklicét, a fokhagymát, és kissé
  megsózzuk. Fedo alatt, éppen csak gyöngyöztetve 1 órán
  át fozzük. Beletesszük a megtisztított, nagyobb
  hasábokra vágott leveszöldséget, és további 1 órán át
  fozzük. A zöldborsót, a megtisztított, felaprózott
  gombát és karfiolt/spárgát egy lábaskában, 2 merokanál
  húslevessel, fedo alatt puhára pároljuk, melegen
  tartjuk. Külön edényben, egy kevés húslevesben kifozzük
  a cérnametéltet. A fott tyúkhúst kiemeljük a levesbol,
  kisebb darabokra bontjuk, elomelegített tálba tesszük. A
  zöldséget vékony csíkokra vágjuk, a párolt zöldségekkel
  és a tésztával együtt a húshoz adjuk. A forró leves
  tetejérol leszedjük a zsírt, a hús tetejére, a tálba
  szurjük, meghintjük vágott petrezselyemmel és azonnal
  tálaljuk.
  Érdekesség: ez a szinte egytálétel Újházy
  Edérol, a századforduló népszeru pesti színészérol kapta
  a nevét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhafonok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002308833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.