Fokhagymás bélszín gyömbéres spenóttal

Hozzávalók:
70 dkg bélszín,
50 dkg spenót,
3 fej vöröshagyma,
2 piros színű paprika,
diónyi friss gyömbér,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál chiliolaj,
2 evőkanál kukoricakeményítő,
3 evőkanál kukoricaolaj,
3 evőkanál szójaszósz,
pár csepp szezámolaj,
só, fehér bors


A lehártyázott, megmosott bélszínt jól lecsöpögtetjük. Vékony lapokra szeleteljük, meglocsoljuk szójaszósszal és egy evőkanál kukoricaolajjal. Összekeverjük egy kevés sóval és kukoricakeményítővel. Wokban erős lángon felforrósítjuk az olajat, ráétesszük a húst, és állandó keverés mellett megsütjük, majd az edény szélére húzzuk. Középen a visszamaradt olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát, a kimagozott, felkockázott paprikát, a cikkekre vágott vöröshagymát, és belekeverjük a húst. A körítéshez megtisztítjuk a spenótot, megmossuk és leforrázzuk, majd jeges vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Pár csepp fellhevített olajon megfuttatjuk a megtisztított, finomra vágott gyömbért, rátesszük a spenótot, meghintjük sóval, fehér borssal, és pár csepp szezámolajat keverünk bele.
Főtt metélt tésztával, nyers zöldségekkel körítjük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhafonok.blog.hu/api/trackback/id/tr502352557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.