A bélszín sütési ideje

 


Van, aki véresen szereti a bélszínt, van aki undorodik ettől, és akkor szereti, ha teljesen átsült. Mi elmondjuk önnek, hogyan tud minden igényt kielégíteni. Vegyünk alapul egy 2 cm vastagságú szeletet.

 (A sütési idő csak az egyik oldalra vonatkozik).

 

Ha 1 percig süti, kívül vékony barna réteg fedi, belül pedig vérvörös.

Az  így sütött bélszín neve: „kék”, „raw” vagy „blue”.

 

Ha 2 percig süti, barna kéreg fedi, belül meg majdnem teljesen átsült, egy rózsaszín mag kivételével.

Az így sütött bélszín neve: „közepes”, „rose” vagy „a point”.

 

Ha 5 percig süti, kívűl ropogós barna, belül egészen átsült, nincs rózsaszín magja sem.

Az így sütött bélszín neve: „átsütött”, „well done” vagy „bien cuit”.

 

EGY TANÁCS:

A bélszínt csak sütés után sózzuk és fűszerezzük. A só elszívja a vizet, így tehát, ha előbb sóznánk, a hús rágós, és szálkás lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhafonok.blog.hu/api/trackback/id/tr232578599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.