Az ételt légmentesen zárja le az erre a célra gyártott főzőtasakokba!
•    Helyezze a tasakot a megfelelő hőmérsékletű vízfürdőbe!
•    Hagyja az ételt legalább addig főni, amíg a receptben elő van írva! A hosszabb főzési idő általában jót tesz a fogásnak.
•    Vegye ki a tasakot, és tálalja az ételt! A tálalás előtt a húsokat megpiríthatja serpenyőben, a grillen, vagy konyhai gázpisztoly segítségével, hogy a hús szép barna kérget és karamellizált ízt kapjon.
Milyen ételeket lehet sous vide-álni?
Mindent! Bármilyen hús—például a marha, sertés, a vadhús és a szárnyas—alkalmas a sous vide-álásra. Ez az eljárás különösen jót tesz a halaknak és kagylóknak, mivel így ezek a fogások biztosan nem fognak túlfőni. A zöldségek többsége, a tojás, valamint a gyümölcsök is sous vide-álhatók. Készíthet még főzött krémet fagylalthoz, angol krémet, tejsodót, sajtot, joghurtot, vagy akár süteményeket is. Szinte majdnem minden olyan fogás elkészíthető sous vide eljárással, amely elkészítéséhez pontos hőmérséklet betartása szükséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhafonok.blog.hu/api/trackback/id/tr963166366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.