A sous vide eljárás azon alapul, hogy a víz hője az ételhez eljusson, ezért fontos, hogy az étel és a víz között semmi más ne legyen, csak a főzőtasak vékony műanyag felülete.  Ha a tasakban levegő van, akkor a víz melegének először át kell hatolnia a levegőn, hogy az ételhez érhessen, és így a főzés nem lesz olyan hatékony, és a tasakban elkészített étel nem fog egyenletesen megfőni.
A zöldségekkel lehet a legtöbb olyan gond, ami a főzőtasakok lebegéséhez vezethet. Különösen a káposztafélék (káposzták, kelvirág és brokkoli) főzése során keletkezhetnek gázok a már lezárt tasakokban, és ez vezethet ahhoz, hogy a tasakok feldagadnak, és a víz felszínére feljönnek.  Azt javasoljuk, hogy a zöldségeket tartalmazó főzőtasakokat ellenőrizze a főzés megkezdése után 10-15 perccel, és ha azok fent vannak a víz felszínén, akkor vegye ki a tasakokat, vágja fel azokat, papírtörlővel törölje szárazra a tasakok szélét, és újra zárja le azokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhafonok.blog.hu/api/trackback/id/tr843178761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.