2010.09.12. 10:10
Rozmaring
A rozmaring a mediterrán konyha egyik legalapvetõbb fûszernövénye, s mint ilyen, elengedhetetlen összetevõje a Provence-i fûszerkeveréknek, így gyakran használhatjuk mindenféle paradicsomos, illetve fokhagymával ízesített nyárias jellegû ételhez. Mindemellett friss, illatos, kissé bitteres ízhatása jól passzol a vadételekhez, illetve a bárányból és egyéb juhfélékbõl készült sültekhez. Ízesíthetünk azonban vele akár salátaecetet is, melybõl olajjal, zsályával, borókával és hagymával kombinálva különleges páclevet nyerhetünk mindenféle vörös húsból készült ételekhez.
Szólj hozzá!
Címkék: rozmaring fűszerek zöldfűszer
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek