2011.01.12. 12:15
A bélszín sütési ideje
A bélszín sütési ideje
Van, aki véresen szereti a bélszínt, van aki undorodik ettől, és akkor szereti, ha teljesen átsült. Mi elmondjuk önnek, hogyan tud minden igényt kielégíteni. Vegyünk alapul egy 2 cm vastagságú szeletet.
(A sütési idő csak az egyik oldalra vonatkozik).
Ha 1 percig süti, kívül vékony barna réteg fedi, belül pedig vérvörös.
Az így sütött bélszín neve: „kék”, „raw” vagy „blue”.
Ha 2 percig süti, barna kéreg fedi, belül meg majdnem teljesen átsült, egy rózsaszín mag kivételével.
Az így sütött bélszín neve: „közepes”, „rose” vagy „a point”.
Ha 5 percig süti, kívűl ropogós barna, belül egészen átsült, nincs rózsaszín magja sem.
Az így sütött bélszín neve: „átsütött”, „well done” vagy „bien cuit”.
EGY TANÁCS:
A bélszínt csak sütés után sózzuk és fűszerezzük. A só elszívja a vizet, így tehát, ha előbb sóznánk, a hús rágós, és szálkás lenne.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek