Mivel néhány fogás sous vide-álásához alacsony hőmérsékletre van szükség, ezért néhány nyers ízesítő nem tudja úgy kifejteni a hatását, mint a magasabb hőmérsékleten történő főzéskor.
Jó példa erre a nyers fokhagyma, ami nyers maradhat, ha olyan alacsony hőmérsékleten főzünk, ami az angolos steak, a kagylók, vagy akár a csirkemell elkészítéséhez szükséges. Így a tasakba vagy fokhagymaport, vagy már előre megpirított vagy sült fokhagymát adjunk!
A másik példa a borban, sörben, likőrökben vagy égetett szeszekben található alkohol. Bár a húsok, halak, tengeri ételek, vagy szárnyasok pácolásához, valamint mártások ízesítésére alkalmazhatunk alkohol tartalmú italokat, azonban a sous vide-álás során a sörben, borban, likőrökben, és égetett szeszekben található alkohol nem párolog úgy el, mintha az ételt a tűzhelyen vagy a sütőben készítenénk, és ezért az elkészült fogásnak erősen alkoholos, néha fémes íze lehet. Amennyiben alkoholtartalmú itallal kívánja ízesíteni a sous vide-álásra szánt ételt, először forralja fel a bort, vagy más szeszes italt, hogy az alkohol elpárologhasson, ezután pácolja az ételt, majd öntse le a páclevet, itassa le az ételt szárazra, és ezután helyezze azt a főzőtasakba!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhafonok.blog.hu/api/trackback/id/tr713166370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása