johnessss 2010.09.13. 23:02

Májas hurka

Májas hurka

Hozzávalók:
50 dkg. sertésmáj,
1,2 kg. sertéstüdő,
20 dkg. rizs,
30 dkg. tokaszalonna,
3 fej vöröshagyma,
2-3 evőkanál olaj,
majoránna,
szegfűbors,
őrölt bors,
só,
2,5 méter hurkabél.

Elkészítése:

A májat és a tüdőt enyhén sós vízben feltesszük főni, és fedővel letakarva puhára főzzük. A rizst a máj, és a tüdő főzőlevével felengedve puhára főzzük. A húsos tokaszalonnát apró kockákra vágjuk, és ugyancsak a főzőlében megfőzzük. A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. Amikor a máj és a tüdő megpuhult, ledaráljuk. Hozzáadjuk a főtt rizst, a megfőtt tokaszalonnát és a hagymát. Megsózzuk, és majoránnával, borssal, szegfűborssal fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. A tölteléket hurkabélbe töltjük, és a főzőlében megabáljuk, majd hideg vízbe szedjük, és lehűtjük, végül tepsiben megsütjük.

Májas hurka tüdősen
Hozzávalók: Álla fele, fodorhájfele (csak kövérje), tüdő, fél máj. Teszünk hozzá zsírban párolt vöröshagymát, szegfűborsot, csípős borsot, sót, rizskását abáló lében félig megfőzve s egy kis abáló levet.
Elkészítése: Vastagbélbe töltve, pálcikákkal befogjuk a két végét és csendes tűznél az abáló lében, kifőzzük egy kissé. Utána hideg vízbe tesszük, és onnan is pár perc múlva kiszedjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhafonok.blog.hu/api/trackback/id/tr402294259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása