2011.08.20. 09:35
Melyek a sous vide-álás alapvető lépései?
Az ételt légmentesen zárja le az erre a célra gyártott főzőtasakokba!
• Helyezze a tasakot a megfelelő hőmérsékletű vízfürdőbe!
• Hagyja az ételt legalább addig főni, amíg a receptben elő van írva! A hosszabb főzési idő általában jót tesz a fogásnak.
• Vegye ki a tasakot, és tálalja az ételt! A tálalás előtt a húsokat megpiríthatja serpenyőben, a grillen, vagy konyhai gázpisztoly segítségével, hogy a hús szép barna kérget és karamellizált ízt kapjon.
Milyen ételeket lehet sous vide-álni?
Mindent! Bármilyen hús—például a marha, sertés, a vadhús és a szárnyas—alkalmas a sous vide-álásra. Ez az eljárás különösen jót tesz a halaknak és kagylóknak, mivel így ezek a fogások biztosan nem fognak túlfőni. A zöldségek többsége, a tojás, valamint a gyümölcsök is sous vide-álhatók. Készíthet még főzött krémet fagylalthoz, angol krémet, tejsodót, sajtot, joghurtot, vagy akár süteményeket is. Szinte majdnem minden olyan fogás elkészíthető sous vide eljárással, amely elkészítéséhez pontos hőmérséklet betartása szükséges.
Szólj hozzá!
Címkék: sousvide
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek