2010.10.07. 10:25
Fokhagymás bélszín gyömbéres spenóttal
Fokhagymás bélszín gyömbéres spenóttal
Hozzávalók:
70 dkg bélszín,
50 dkg spenót,
3 fej vöröshagyma,
2 piros színű paprika,
diónyi friss gyömbér,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál chiliolaj,
2 evőkanál kukoricakeményítő,
3 evőkanál kukoricaolaj,
3 evőkanál szójaszósz,
pár csepp szezámolaj,
só, fehér bors
A lehártyázott, megmosott bélszínt jól lecsöpögtetjük. Vékony lapokra szeleteljük, meglocsoljuk szójaszósszal és egy evőkanál kukoricaolajjal. Összekeverjük egy kevés sóval és kukoricakeményítővel. Wokban erős lángon felforrósítjuk az olajat, ráétesszük a húst, és állandó keverés mellett megsütjük, majd az edény szélére húzzuk. Középen a visszamaradt olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát, a kimagozott, felkockázott paprikát, a cikkekre vágott vöröshagymát, és belekeverjük a húst. A körítéshez megtisztítjuk a spenótot, megmossuk és leforrázzuk, majd jeges vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Pár csepp fellhevített olajon megfuttatjuk a megtisztított, finomra vágott gyömbért, rátesszük a spenótot, meghintjük sóval, fehér borssal, és pár csepp szezámolajat keverünk bele.
Főtt metélt tésztával, nyers zöldségekkel körítjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek